Teatre-Fòrum ‘Les Llibertats Civils a l’Era digital”

Promoure el debat i la reflexió des de la quotidianitat sobre com, des de la xarxa, es poden condicionar les nostres llibertats civils tot restringint-les, minimitzar-les o distorsionant-les, ha estat el principal objectiu d’aquesta activitat organitzada per la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia el passat dissabte 29, en el marc del projecte “Crisi i Llibertats Civils”.

Ens podem refiar acríticament de la informació que ens donen els mitjans de comunicació? És possible elaborar notícies des d’un punt de vista objectiu? Hem de restringir l’accés a certs continguts a la web? I a l’hora de vetllar pel nostre dret a la intimitat, quin paper ha de tenir l’Estat? Què estem disposats a cedir a canvi de informació? Què entenem per llibertat?

Una companyia d’actors joves s’han encarregat d’escriure i representar les quatre situacions que conformen l’obra, així com conduir les dinàmiques posteriors per a involucrar als espectadors en el debat sobre les problemàtiques plantejades en escena.

Ni sent del tot una representació teatral, ni tampoc un mer debat, o potser, essent una bona barreja dels dos, el teatre-fòrum és una metodologia que implica emocionalment a les persones espectadores, desinhibeix als més tímids i garanteix una alta intervenció del públic en la conversa. I és que tots els espectadors/es poden veure’s reflectits en algunes de les escenes o poden, si més no, empatitzar fàcilment amb els personatges, el qual, suscita fàcilment el debat.

En un ambient jove i distès de dissabte al migdia -que incloïa invitació al vermut en acabar- els i les assistents han pogut gaudir d’una activitat diferent, però no menys eficaç, a l’hora d’aprofundir en la temàtica i aconseguir implicar a tots i cadascun dels i les assistents a participar d’un debat llarg i enriquidor.

Fotos : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.701580303197899.1073741856.411185412237391&type=1

Author: adminffg

Share This Post On